پنج شنبه ١٠ فروردين ١٤٠٢
پیوندهای مهم
اوقات شرعی
Owghat
عضویت در خبرنامه
Newsletter Membership
نام :   
ایمیل :   

سد بالاتل - قشم
در دره کولغان، آثاری از سدی به نام بالاتل برجای مانده است. این سد 1000 متر طول و 500 متر عرض داشته است وآب باران دره***های مجاور را ذخیره می کرده است این سد که از آثاردوره ساسانیان است، چشم اندازی بسیار زیبا دارد. ساختمان سد با قطعه سنگ های بزرگ و ملاط گچ ساخته شده است



آب گرم گنو - بندرعباس

چشمه آب معدنی گنو در فاصله 34 کیلومتری شمال خاوری بندرعباس، در کنار راه بندرعباس- سیرجان واقع شده است. یک راه آسفالته فرعی به این چشمه منتهی میشود. این چشمه در دره ای قرار دارد که کوه گنو و ارتفاعات سخت آهکی، از شمال و جنوب، آن را در بر گرفته اند. از آب این چشمه، جهت آبیاری نخلستان و استحمام استفاده می شود. آب چشمه گنو از دسته آب های گودگردی خیلی گرم (کلروره سولفاته کلسیک گوگردی( است. این چشمه دو استخر زنانه و مردانه نسبتاً بزرگ و تمیز دارد که به تأسسیساتی مانند چندین رواق کوچک برای استراحت و اقامت مسافران، محل فروش نوشیدنی و غیره تجهیز شده است.



شهر زیر زمینی کاریز- کیش

کاریز یا کهریز واژه ی فارسی به معنی قنات است. قنات یا همان کاریز اختراع ایرانیان بوده است و قدمتی معادل تمدن ایران باستان دارد و با وجود قدمت بسیار زیاد آن و رشد فن آوری های نوین، هنوز هم در بسیاری از نواحی گرم و خشک این سرزمین برای مردم و زندگی آنها حیاتی است. کاریز ها معمولاً از ارتفاعات یا همان چاه مادر شروع شده و در نهایت به مظهر کاریز جایی که آب از دل خاک بیرون می آید. ختم می شوند. حفر کاریز در جزیره ی کیش که اختلاف ارتفاع چندانی ندارد و جمع آوری آب های سطح الارضی و هدایت آن نشان از خلاقیت ایرانیان در قدیم الایام داشته است.

 



قلعه فین - فین
قلعه فین بر روی تپه ای مرتفع قرار دارد. قدمت این قلعه را از روی سفال‌های بدست آمده می‌توان به قرون میانه اسلامی نسبت داد . قلعه مذکور و احتمالاً در زمان ساخت جنبه نظامی داشته‌است . این قلعه به شماره ۷۲۷۰ به ثبت آثار ملی ایران رسیده‌است، این قلعه در زلزله سال ۱۳۸۶ کمی خسارت دیده است.
شهر فین در شمال‌غربی در فاصله ۹۵ کیلومتری بندرعباس قرار دارد. این شهر با دارا بودن فضای وسیعی نخلستان متراکم و خیابان‌های عموماً عاری از بدنه ساختمانی به عنوان یکی از نمونه‌های نادر و واقعی باغ ـ شهر در سطح کشور می‌باشد.



 صید مشتا - سواحل بندرعباس
مُشتا نوعی روش صيد سنتی آبزيان در استان هرمزگان در جنوب ایران است. این نوع صید با استفاده از جزر و مد انجام می‌شود. در این روش چوب‌هایی در ساحلكار گذاشته شده و با استفاده از تور حصاری ایجاد می‌شود، كه هنگام بالا آمدن آب تعدادی آبزی وارد آن شده و با پايين رفتن آب، آبزيان داخل آن به وسيله صاحبان مشتاها صيد می‌شوند. این نوع صید در اکثر سواحل استان هرمزگان انجام می‌شود.
در راستای حفاظت از آبزیان در فصل تخم گذاری صید هامور ماهیان این صید به روش سنتی مشتا نیز از 15 فروردین تا آخر اردیبهشت سال 91 در آبهای هرمزگان ممنوع است. در این نوع صید با استفاده از تور و میله، تور را بصورت افقی در ساحل دریا نصب می کنند که با استفاده از جزر و مد دریا آبزی به دام می افتد. صید حلوای سفید و سیاه و شوریده از اول اردیبهشت تا پایان خرداد و صید میش ماهی نیز از نیمه اول مرداد تا پایان شهریور ممنوع است




 

شماره تماس : 33613221 076
نمــابر : 33610463 076
شماره پیامک : 50002761
آدرس استانداری : رسالت جنوبی - جنب پارک دولت

ارتباط با ما
نقشه سایت
اخبار RSS دریافت
پایگاه اطلاع‌رسانی استان هرمزگان
درباره ما